Sommarlovsvecka och regnet öser ner. I dag har Isabelle skolavslutning, i morgon är det dags för Ville och Max och på fredag är det Alex tur. Med fyra barn får man verkligen hålla tungan rätt i mun när man ska jonglera med aktiviteter, event, skolavslutningar mm. Minns ett år då barnen gick i olika skolor och deras skolavslutningar krockade med varandra. Vi startade med Alex i Oscarskyrkan, och när det var klart fick vi cykla i ilfart till Villes skolavslutning i Hedvig Eleonorakyrkan. Vi hann precis, men innan den var slut fick jag rusa vidare till Isabelles avslutning som var i Hjorthagen (en bit bort så jag fick kasta mig på cykeln och köra racing genom stan), medan Patrik stannade hos Ville. Som tur var gick Max på förskolan då så vi behövde inte ta hänsyn till en fjärde avslutning, puh. Numera går Ville och Max i samma skola. Isabelles skola får man inte komma till på grund av platsbrist (det är först i nian som vi får vara med och fira ordentligt) och Alex som går i gymnasiet vill nog inte att vi kommer. Måste dubbelkolla med honom :) Hur som helst är planen att baka kanelbullar idag - det är nog det bakverket jag är som allra bäst på ;) Min mamma bakade ofta kanelbullar när jag var liten och jag älskade att smaka på degen. När jag fick barn började jag baka kanelbullar - ofta - och här är det samma sak som när jag var liten. Barnen äter deg, jag bakar och så njuter vi av nygräddade bullar och något gott att dricka till när kanelbullarna är klara.I helgen tänkte jag även baka tårta. Visst måste man ha jordgubbstårta när skolan slutar? Det är lite av en tradition. I och med att alla barn slutar på olika dagar, och de stora har egna event efter sina skolavslutningar får det bli jordgubbstårta i helgen. Förra årets tårta blev en succé. Gjorde det väldigt enkelt för mig. Sockerkaksbottnar, vaniljkräm på alla lager, samt mosad banan och skivade jordgubbar. Minns inte om jag hade jordgubbssylt också, men det är väldigt gott. Sedan garnera med grädde och massor av jordgubbar. Foto: Kajsa GöranssonJordgubbssaft med limeskivor och jordgubbar. Så gott! Foto:Kajsa Göransson